El CRD Robadors inicia un nou taller de música electrònica
El Centre de Reducció de Danys de Robadors ha començat aquest mes de maig un taller de producció de música electrònica dirigida a les persones usuàries del centre. Es tracta d’una activitat que pretén treballar diverses competències transversals a través de la música i que ha tingut una gran acollida entre els assistents.
A més de l’atenció directa que s’ofereix a les persones usuàries de drogues, el Centre de Reducció de Danys de Robadors, gestionat per Àmbit Prevenció, també organitza activitats amb l’objectiu de promoure la inserció social i l’adquisició de noves competències que puguin ajudar a aquestes persones en la millora de la seva salut física i psicològica. És el cas del nou taller de música electrònica que ha començat aquest més de maig i que, durant vuit sessions, permetrà als assistents endinsar-se en el món de la producció musical.
A través d’aquest taller es pretén que els assistents aprenguin totes les fases del procés de producció de música electrònica, des de conèixer els equips i el programari que es pot utilitzar, fins a poder crear les seves pròpies peces. Es tracta d’una activitat de vuit sessions pensades per conèixer la música electrònica des de zero, permetent als assistents familiaritzar-se amb l’entorn que envolta aquest estil musical i aprendre a fer servir les diverses eines de forma pràctica.
Treball en xarxa
Tot això ho fa possible la col·laboració amb Colectic, un projecte cooperatiu que utilitza la tecnologia com a eina de participació i transformació social i que s’ha involucrat des del primer moment amb la iniciativa, creant un programa fet a mida de les necessitats de les persones participants, totes elles usuàries del Centre de Reducció de Danys, i facilitant l’espai i les eines necessàries per a la producció de música electrònica.
Com en qualsevol activitat, el primer pas és conèixer-se, és important que totes les persones que participen al taller i les formadores es coneguin, se sàpiguen les expectatives que genera l’activitat i es pugui adaptar als gustos de tothom. Per trencar el gel, a la primera sessió cadascú es va presentar a través d’una cançó, el que va aportar informació important sobre els gustos de cada persona i va permetre fer una primera capbussada al món de la producció, analitzant els elements principals que componen un tema de música electrònica.
Un cop trencat el gel amb la primera sessió i fetes les presentacions, el grup tindrà l’oportunitat, durant les properes setmanes, d’experimentar de forma més pràctica usant maquinari i programari lliure per a la producció musical, seguint l’aposta de Colectic per una tecnologia que garanteixi un bé comú i que no sigui excloent. A més, es contarà amb professionals de diversos estils de música, com el trap, i amb l’Associació de Música Electrònica de Barcelona (AMEBA) per a la realització de diverses sessions de temàtiques més específiques.
Una idea sorgida d’una necessitat
La idea de la realització d’alguna activitat relacionada amb la música electrònica va sorgir arrel d’una conversa entre una de les persones de l’equip del CRD Robadors i un dels usuaris amb qui hi havia problemes de comunicació: “és una persona reservada, però quan parlàvem sobre música electrònica se li il·luminaven els ulls i la conversa era molt més fluida”.
A partir d’aquí, l’equip del centre va buscar la manera d’organitzar una activitat de música electrònica que pogués aportar una motivació extra a aquest usuari i a d’altres que també hi estaven interessats. La iniciativa ha acabat tenint molt bona acollida entre les persones usuàries, amb set participants al taller, que hi acudeixen cada dijous i que estan molt motivades per aprendre
Comments are closed