Comencen les Tardes Escaquejades al Raval

Comencen les Tardes Escaquejades al Raval

La Plaça Salvador Seguí, al Raval del Barcelona, ha acollit aquest dilluns la primera de les Tardes Escaquejades, un nou espai obert al barri on relacionar-se i conversar tot compartint una partida d’escacs.

dues persones jugant a escacs al carrer.

L’iniciativa, promoguda pel Centre de Reducció de Danys Robadors de la Fundació Àmbit Prevenció, és una de les accions de participació comunitària creada amb la intenció de dinamitzar el barri i aportar espais oberts a tot el veïnatge. Amb la col·laboració del Casal de Barri del Raval, cada dilluns, de 17h a 19h, s’instal·laran a la plaça, davant la Filmoteca de Catalunya, diversos taulers d’escacs llestos perquè tothom qui ho vulgui pugui jugar-hi.

El primer dia va ser tot un èxit, amb els quatre taulers plens durant les dues hores d’activitat. Veïns, vianants ocasionals, persones expertes en els escacs o amateurs… tothom va poder compartir una o varies partides i posar a prova les seves habilitats jugant amb contrincants amb qui no havien jugat mai abans.

L’evolució d’una inquietud pels escacs

Les Tardes Escaquejades sorgeixen de la inquietud pels escacs d’algunes de les persones usuàries del Centre de Reducció de Danys Robadors, des d’on diàriament ja s’instal·la un tauler d’escacs al carrer, davant del centre, on alguns dels usuaris ja compartien partides amb els veïns.

L’organització d’un espai de participació més gran, amb més taulers i en una plaça emblemàtica del barri com és la Plaça Salvador Seguí ha sigut, doncs, una evolució natural i que pretén reforçar els vincles amb el barri del Raval.

Mesures de prevenció COVID-19

L’Activitat es desenvolupa seguint totes les mesures de prevenció per la COVID-19. En una àrea assenyalada i restringida de la Plaça Salvador Seguí, amb un registre de totes les persones participants, gel hidroalcohòlic i desinfecció de tots els taulers, peces del joc, taules i cadires després de cada partida.  

Tags:

Comments are closed

Translate »