El programa “dRogues? Què!” inicia un nou curs a Mataró

El programa “dRogues? Què!” inicia un nou curs a Mataró

Aquest mes de Març Fundació Àmbit Prevenció ha iniciat a Mataró una nova edició del programa dRogues? Què!, una iniciativa centrada en la prevenció del consum de drogues i entorns digitals entre joves estudiants d’ESO.

Veiem d'esquena a un grup de joves asseguts en una aula, davant seu, dues persones també joves explicant-los coses davant d'una pantalla de projecció.

El programa, que depèn del Pla Municipal de Drogodependències de Mataró, ofereix sessions formatives a estudiants de 1r a 4t d’ESO, un col·lectiu especialment vulnerable pel que fa al consum de drogues i ús de pantalles. Les sessions estan adaptades a cada curs, tenint en compte l’edat de l’alumnat amb l’objectiu final de proporcionar-los eines per prevenir el consum i reduir els riscos associats a aquests hàbits. A més de l’aspecte informatiu, els tallers també tenen en compte el treball emocional, que es fa mitjançant exercicis pràctics pensats per millorar l’autoconeixement i les habilitats socials dels i les joves, preparant-los per exemple, per anticipar-se a possibles situacions conflictives.

Tracte entre iguals

Una de les claus del dRogues? Què! és el treball entre iguals, i és que aquestes sessions estan dinamitzades per estudiants d’Integració Social formats com a Agents de Salut i capacitats específicament per realitzar aquest tipus de tallers. D’aquesta manera, s’aconsegueix un tracte més directe amb l’alumnat d’ESO, que rep la informació de persones també joves i que, segurament, han sentit les mateixes inquietuds en algun moment de la seva vida.

Enguany Fundació Àmbit Prevenció ha format a sis Agents de Salut que fins a final de curs realitzaran tallers a deu centres educatius de secundaria de Mataró, arribant així a més de 2.500 alumnes.

Aquest equip d’Agents de Salut se suma als que intervenen habitualment al Tecnocampus de Mataró, fent incidència en la prevenció de riscos associats al consum de drogues a l’entorn universitari. A més, també  intervenen en espais d’oci nocturn, apropant-se als grups de joves que fan botellot i/o consumeixen altres substàncies.

Comments are closed

Translate »