Primera Mostra d’Ocupació de la Marina: Networking de proximitat

El 27 d’abril es va produir la Primera Mostra d’Ocupació de la Marina a través de la Taula Socioeconòmica de la Marina. La Fundació Àmbit Prevenció com a integrant de la Taula i amb l’experiència prèvia en activitats similars, ha participat activament en la creació i organització de la mostra junt amb la Fundació DAU i Barcelona Activa.

Les entitats pertanyents a la Taula Socioeconòmica de la Marina detectàvem la falta d’espais d’aquesta índole a petita escala a la Zona Franca. A més a més, la covid i la pèrdua de la presencialitat havia provocat que les empreses vinculades assumissin un rol més passiu a la Taula i, per tant, una implicació diferent des de la pandèmia. “L’objectiu de la Mostra era tornar a vincular de forma més activa tant a les entitats com sobretot a les empreses per tal d’oferir una inserció laboral més pròxima i amb empreses ja sensibilitzades en temes d’exclusió social i situacions de vulnerabilitat on encaixessin els perfils de les persones beneficiàries dels diferents programes d’inserció de les diverses entitats que participem”, explica Míriam Pérez, tècnica en orientació i formació de la Fundació Àmbit Prevenció, que ens exposa tot el procés de la creació de la mostra i els seus resultats.

La jornada es va realitzar a l’Auditori Pepita Casanelles de 10.30h a 14.30h i hi van participar 42 persones usuàries de les entitats i 5 empreses. Es va començar amb la presentació de les 5 empreses participants: Bauhaus, Fundació Cares, Fundació DAU, ViServeis i Hotel Leonardo. “Les empreses no venien amb unes ofertes de treball marcades, però estan implicades a la Taula i buscàvem un contacte més directe amb les usuàries no només per les oportunitats laborals i vendre el seu currículum, sinó sobretot per posar en pràctica les seves competències transversals que les fan úniques i que també dediquem a treballar i potenciar amb elles en els diferents programes d’inserció sociolaboral”, detalla la Míriam. A continuació, es va oferir un taller en relació amb la gestió dels nervis davant d’una entrevista de feina que va ajudar a generar un ambient de tranquil·litat i seguretat. Posteriorment, es van iniciar les entrevistes que duraven entres 5 i 10 minuts amb perspectiva de realitzar una segona més àmplia ja en les seus de les empreses. “Va ser un espai molt familiar, les usuàries tenien en el mateix recinte a les seves referents en inserció sociolaboral cada cop que acabaven una entrevista i els hi podien explicar com havia anat i detectaven millores al moment per la següent. Se sentien còmodes i segures, quelcom essencial davant d’una entrevista, però que generalment resulta difícil aconseguir que l’entorn mateix acompanyi.”

En general, segons les enquestes de valoració proporcionades a les empreses i a les entitats, ha estat una activitat satisfactòria per ambdues bandes. “Per una banda, les usuàries (a través de l’enquesta a les entitats) han valorat positivament el fet de tenir noves oportunitats, ja que hi havia gent que portava molt de temps sense tenir ja no parlem de feina, sinó simplement l’oportunitat de fer una entrevista”. Per part de les entitats, també ha estat molt ben valorat, ja que ha millorat el treball en xarxa entre elles i ha permès tornar a connectar de forma més activa amb les empreses, tornar a estar dins del seu mapa, i trencar amb les distàncies de la digitalització. “Les empreses estan molt satisfetes amb la mostra i totes volen repetir a la següent edició.”

“Estem molt satisfetes dels resultats que tenim fins al moment. Les relacions entre les entrevistades i les empreses segueixen actives, i a data d’avui hem assolit ja 5 insercions tot i tenir en compte que ha estat la primera edició i que les empreses no tenien cap oferta de feina activa a la mostra”, resumeix Míriam Pérez.

Comments are closed

Translate »