“Ellas, mujeres con arte”, nou taller d’apoderament per a dones

“Ellas, mujeres con arte”, nou taller d’apoderament per a dones

La confiança en una mateixa, la bona gestió emocional i l’autoconeixement són eines clau per al desenvolupament personal i per l’adquisició de noves competències que ens poden ajudar a superar els reptes del dia a dia. Amb aquesta premissa Àmbit Prevenció ha començat aquest més de juny un nou taller destinat a l’apoderament de dones, cis i trans, a través de l’art.

Aquest taller neix amb l’objectiu de crear un espai de seguretat on un grup de dones diverses pugui expressar-se lliurement i en confiança per tal de treballar de forma integral el desenvolupament personal mitjançant l’expressió artística. Al taller hi participen dones usuàries del SAVA i dels programes d’Inserció Sociolaboral de l’entitat que, a través d’activitats artístiques que tenen l’expressió corporal com a eix central, treballaran competències com la gestió emocional, el treball en grup o les habilitats socials i comunicatives. 

Teatre, música, dansa… seran algunes de les disciplines artístiques que serviran com a eina de treball a les diferents sessions i a traves de les quals es crearà un entorn d’aprenentatge col·laboratiu i participatiu entre tot el grup. El taller vol afavorir, així, l’assumpció de models alternatius de pensar, sentir i actuar davant les adversitats, on siguin les pròpies experiències de cada dona les que aportin nous aprenentatges a la resta del grup.

Un espai on ser una mateixa

Cada dilluns, quan les nou dones participants arriben al taller, deixen a fora els judicis de valor, els estigmes i les pors que puguin patir per entrar en un espai de tolerància on es posen en valor les seves experiències, els seus pensaments i les seves emocions i on les vivències de cadascuna de les integrants del grup promou un canvi de creences, passant d’aquelles molts cops imposades per la societat a unes de pròpies. A més, el treball en grup promou la creació de nous vincles que fomenten la presa de decisions conjuntes i l’acompliment de responsabilitats, afavorint sentiments de valoració personal. A més de les sessions dinamitzades per professionals d’Àmbit Prevenció, el taller també compta amb la col·laboració de persones voluntàries expertes que realitzaran algunes sessions específiques, com un taller de musicoteràpia o un de poesia.

Tags:

Comments are closed

Translate »