Àmbit Prevenció: informació per a la prevenció dels riscos associats al consum d’alcohol a la festa major de Mataró “Les Santes”

Àmbit Prevenció: informació per a la prevenció dels riscos associats al consum d’alcohol a la festa major de Mataró “Les Santes”

Mataró va celebrar la seva Festa Major, Les Santes, del 19 al 29 de juliol en honor a les santes Juliana i Semproniana. És una festa que reuneix centenars de famílies i joves en les diferents festivitats. Per això, Àmbit Prevenció vam sortir al carrer amb informació per a la prevenció dels riscos associats al consum d’alcohol al Passeig Marítim i al centre de la ciutat.

Què fem en el nostre programa a Mataró?

Formem a joves perquè en espais de festa com Les Santes, on es concentra la població adolescent i jove, puguin sensibilitzar als seus iguals en relació al consum d’alcohol i altres drogues i dels riscos que comporta l’ús.
Mobilitzem a voluntaris i voluntàries joves, que havent rebut formació, realitzen una tasca de sensibilització, informació i detecció de necessitats entre la població jove que acut als diferents actes per gaudir de la festa en el qual no hi ha alternatives gratuïtes al model d’oci dominant, és a dir, al centrat en el consum d’alcohol.

Donem suport a la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista!

També donem suport a que les festes de Les Santes estiguin lliures de violència masclista sumant-nos a la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista!,  impulsada des del Servei d’Igualtat i Ciutadania a través del Centre per a la Igualtat i Recursos a les Dones (CIRD), per sensibilitzar sobre el sexisme en espais de lleure, especialment en activitats d’oci nocturn i a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i igualitàries. La campanya s’adreça a tota la ciutadania perquè s’impliqui en la construcció de la igualtat entre dones i homes i que tinguin una actitud activa front a les agressions i els comportaments sexistes.

 

 

Tags:

Comments are closed

Translate »