CANDIDATES

El projecte Candidates té una doble finalitat:

  • Visibilitzar, millorar i lluitar contra l’estigma i les diferents situacions de violència ambiental que pateixen el col·lectiu transsexual, i especialment en subgrups amb major pes de l’estigma com són les que han exercit o exerceixen treball sexual, i
  • Oferir una eina cultural i educativa adreçada a la població general, agents socials i educatius i al propi col·lectiu, per tal de donar visibilitat al mateix i fer divulgació de persones són o poden esdevenir referents.

El projecte neix a partir del taller “Apoderament, transsexualitat i tics” per a transsexuals que es porta a terme en el servei Àmbit Dona i que serveix com a punt de partida per detectar necessitats, incorporar les veus del col·lectiu trans i fer les còmplices del projecte. l projecte neix a partir del taller “Apoderament, transexualitat i tics” per a transsexuals que es porta a terme en el servei Àmbit Dona i que serveix com a punt de partida per detectar necessitats, incorporar les veus del col.lectiu trans i fer les còmplices del projecte.

Candidates pretén afavorir les relacions socials i la millora de la convivència ciutadana i mostrar els reptes que encara s’han d’assolir. Es contemplen activitats en centres educatius i exhibicions públiques i altres espais similars, consistiran en passis i col·loqui posterior amb la participació de les persones implicades en el projecte.  Els materials editats també estan disponibles en format digital.

En aquests darrers anys hem realitzat diversos materials audiovisuals, protagonitzats per persones transsexuals (amateurs) i creat com a campanyes de consciència social, reclamant els drets d’aquest col·lectiu a participar en la societat en igualtat de drets i a ser tractades amb respecte.

Els treballs que formen part d’aquest projecte són:

  • Candidates (2014), en el que es mostren històries de diferents transsexuals que exposen de manera contundent quin és el món inclusiu que reivindiquen.
  • Quin mató a la Sra. Aibosfsnart? (2015), un treball creatiu i participatiu, que aposta de forma contundent pels drets de les persones i lluita en contra les mirades discriminatòries que exclouen i ens etiqueten. Un curtmetratge de ficció que ens compromet en la defensa de les persones transsexuals i els seus drets, amb un missatge clar, acabar amb la transfòbia.
  • Fina’s Translife rally (2016) vàrem apostar per un curtmetratge-documental en la que la protagonista explicava les seves dificultats després de la seva decisió de trànsit i la seva aposta personal.
  • L’any 2017 el treball es va generar a partir del treball realitzat en el taller Apoderament i es va centrar en una de les demandes més recurrents, la inserció en el món laboral –#JoSócLaCandidata.
  • 600 metres de llibertat (2018), en el que es va centrar a donar veu a transsexuals que van participar o van poder conèixer de primera mà la manifestació que es va realitzar a Barcelona els anys ’70, parla de les persones que van lluitar i segueixen lluitant en defensa dels drets de totes.
  • 600 metres de paraules (2019), una nova proposta de curtmetratge de sensibilització i d’incidència en l’entorn social i en el propi col·lectiu trans, fomentant la seva implicació i el seu apoderament especialment en la lluita contra la discriminació i la igualtat d’oportunitats i en contra de la transfòbia.

Projecte subvecionat per l’Ajuntament de Barcelona 2019-2020.