Estrangeria en clau de gènere, la campanya de la XESAJE del març

La XESAJE de Barcelona (Xarxa d’Entitats Socials d’Assessorament Jurídic en Estrangeria) ha aprofitat enguany el 8M per recordar les situacions de violència institucional que viuen moltes dones migrants a Catalunya. Sota el títol #8M Estrangeria en clau de gènere, la campanya ha denunciat algunes de les situacions que es trobem sovint en la seva tasca, força invisible, de brindar acompanyament sociojurídic a persones migrants i refugiades.

S’ha incidit, així mateix, en la necessitat d’aplicar una mirada interseccional per part dels operadors jurídics, i en que cal denunciar que si totes les persones migrants viuen diversos tipus de violència institucional, les dones en viuen encara més!

 En aquest sentit, a la campanya s’explicava que hi ha dones estrangeres en situació regular que no poden tramitar la targeta monomarental perquè els seus fills o filles -que sovint són nascuts a Espanya- estan en situació irregular, o que moltes dones amb un procés d’arrelament familiar que depèn del marit, no es divorcien i/o denuncien les violències masclistes que pateixen per por a quedar-se en situació irregular i que això alhora afecta als menors que tenen a càrrec.

Comments are closed

Translate »