Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

Nota de premsa de la Fundació Àmbit Prevenció amb motiu del Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

SIEMPREVIVAS.org, una web de recolzament online a víctimes de violència masclista

Amb motiu del Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones des d’Àmbit Prevenció posem a disposició de les dones una eina de suport online en temes de violència masclista.

Barcelona, 22 de novembre de 2017

La violència cap a les dones ha cobrat protagonisme aquests dies als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, principalment per l’assetjament i les agressions sexuals a les que diàriament s’enfronten les dones. A Espanya, un dels casos més sonats és el judici per violació grupal a una jove de 18 anys durant els Sanfermines a Pamplona. A més, iniciatives com #Metoo o “Jo Tambè” han cobrat força arran de l’escàndol sexual en què està implicat el productor de cinema Harvey Weinstein.

La denúncia pública i / o judicial és molt important, però on poden demanar suport les dones que han viscut o viuen violència masclista? Un suport comunitari i des d’una xarxa de les mateixes dones.

La Fundació Àmbit Prevenció compta des de l’any passat amb SIEMPREVIVAS.org, un projecte de recolzament online en temes de violència masclista creat amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa. Neix de la necessitat de crear consciència, denúncia social y pal·liar les dificultats d’accés a las dones als mecanismes d’atenció, protecció i denúncia. D’aquest manera, SIEMPREVIVAS.org pretén fomentar la creació de xarxes d’ajuda entre dones a través de processos d’apoderament i participació que provoquin canvis a l’àmbit personal i col·lectiu.

El web és una plataforma online on les dones poden fer consultes, trobar informació, suport legal i psicològic. A la vegada, s’ofereixen tallers mensuals d’apoderament i teràpies artístiques en els quals es treballa, entre d’altres coses, el reconeixement dels diversos tipus de violències masclistes.

La pàgina web és una eina fàcil de fer servir, amb la opció de sortida ràpida, disponible en diferents llengües i molt útil par a donar suport a aquelles dones que, per diversos motius, no poden accedir a la recerca d’ajuda directa.

“SIEMPREVIVAS.org involucra a una sèrie de professionals de la psicologia, el dret, el treball social, la mediació i las teràpies artístiques”, explica Mercè Meroño, responsable de la Fundació Àmbit Prevenció. “En tractar-se d’una plataforma online, la seva difusió és crucial per ajudar les dones que estiguin vivint violència masclista i el seu entorn. Per tant, compartir i difondre aquesta eina és contribuir a la eradicació de la violència”, afegeix Mercè Meroño.

 Més informació sobre Fundació Àmbit Prevenció:

Som una fundació d´àmbit estatal que opera principalment a Catalunya i que també desenvolupa programes en col·laboració amb altres entitats o federacions a diferents comunitats autònomes.

La Fundació Àmbit Prevenció te com fins d’ interès general el foment de l’ autonomia de les persones i la millora de la seva salut i qualitat de vida, donant suport a diferents cicles vitals.

Són beneficiaries de la fundació les persones que es troben en situació o a risc de exclusió social, tals com les que viuen amb el VIH/sida, les que són consumidores de drogues, les que es troben a la presó, les persones que es troben en contextos de prostitució, les persones migrades, i especialment les dones, adolescents, joves i les seves famílies.

Per a ampliar la informació o concertar una entrevista amb alguna de les responsables de l’equip de SIEMPREVIVAS, no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres:

 Comunicació: Belinda Hernández (601 30 45 18)

 

Tags:

Comments are closed

Translate »