2 de juny, Dia de les Treballadores Sexuals 

2 de juny, Dia de les Treballadores Sexuals 

El dia 2 de juny es celebra el dia internacional de les Treballadores Sexuals per recordar i commemorar a les més de 100 prostitutes que el 1975 van ocupar i van resistir en vaga durant 8 llargs dies a l’església de Saint Nizier a Lió-França per visibilitzar la seva situació, l’assetjament i les violències continuades que patien per part de la policia.

Ja han passat 43 anys des d’aquesta reivindicació i la societat segueix sent igual d’hipòcrita que llavors i prefereix tancar els ulls davant d’una realitat clara que sembla que els incomoda: que les putes estan empoderades, que no demanen permís, que són combatives, que són putes valentes, que no són víctimes, que no necessiten ni de la tutela ni del paternalisme del bonisme, que són putes feministes perquè la lluita feminista no pot ser ni contra les putes ni sense elles i que com a classe treballadora reclama uns drets laborals que li són negats.

A Barcelona les putes segueixen fent el carrer seu, un espai públic per a treballar, per viure-ho, per relacionar-se i compartir ajuda mútua amb les companyes i les veïnes, per clamar pels seus drets, per visibilitzar la seva lluita, per ballar i festejar.

Aquest dissabte 2 de juny la celebració del dia internacional de les Treballadores Sexuals serà a l’Àgora Juan Andrés. C/Aurora cantonada Riereta, on es començarà a les 12:00 amb el ja conegut puti vermut, paelles, actuacions infantils i musicals. Vine a compartir.

Tags:

Comments are closed

Translate »